Regulacja drzwi - dociąganie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmaarcin
    Classic
    • 2006
    • 30

Niektore argumenty przeciwnikow swiatel mijania sa tak naciagane, ze az smieszne.

W sumie to wszystko mozna udowadaniac. Mozna udowadniac, ze nie warto sie myc, bo wiecej placi sie za wode, a mydlo zle wplywa na srodowisko, itd...

Pytanie tylko czy warto w zamian za to smierdziec i byz zapyzialym...

IMHO nie warto. Swiatla moim zdaniem sa od swiecenia. Sa po to, ze widziec, gdzie sie jedzie, ale tez od tego, zeby inni widzieli, ze sie jedzie...

Jesli dla kogos wazne jest tylko to co on ma przed maską, to moze sobie snuć teorie jakie mu sie podobają, dla mnie jest to zwyczajnie glupie...
  • gregw
    Drive
    • 2005
    • 76

Witam
    "szukajki" używałem ale coś nic nie znalazlem, więc się Was pytam:
    siedząc przy tylnych prawych drzwiach w trakcie jazdy z średnio większą prędkością słychać BARDZIEJ niż przy pozostałych szumy z zewnątrz (wiatr, mokry asfalt)
    drugie spostrzeżenie - stojąc na zewnątrz uciskając dwoma palcami ZAMKNIĘTE drzwi, można je lekko docisnąć (~ 1-2mm) do środka
    moje pytanie: czy można regulować (dociągać) drzwi zmieniająć położenie zamka i czy do tego służyłyby tylko te dwie śruby (Torx) przy zamku, czy są jeszcze jakieś ukryte pod tapicerką wewnątrz?
    ewentulanie czy można przestawić hak (czy jak tam to nazwać) na błotniku o który łapie zamek?
    p.s.
    zaznaczam że auto jest niebite w rejonach tych drzwi czego jestem pewien jako jedyny właściciel octavii, no chyba że kupiłem auto bite w salonie

dzięki za wszelkie pomocne sugestie osób które juz coś podobnego robiły

grzesiek
    ASV seryjne ICE - było
    ale zostało w rodzinie

Komentarz

• RomanS
      Elegance
      • 2004
      • 804

Zamieszczone przez gregw
      ewentulanie czy można przestawić hak (czy jak tam to nazwać) na błotniku o który łapie zamek?
      Tylko to. Luzujesz dwie śruby (specjalny "podwójny" torx) i przesuwasz ucho w kierunku środka auta.
      Możliwa regulacja w poziomie i w pionie.
      Zamka w drzwiach się nie reguluje.
      Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• gregw
        Drive
        • 2005
        • 76

dzieki RomanS
        ASV seryjne ICE - było
        ale zostało w rodzinie

Komentarz

Pracuję...